NEMOS OCH TITUS´ SIDA

Nemo är en liten hankatt, som kom till oss den 13 nov 2006. Han är född i april samma år och var alltså drygt sex månader. Han är gul/röd strimmig, väldigt söt och verkar snäll och rar. Det var en granne, som flyttade till Örebro och hade fem katter som hon försökte placera ut för att de skulle få stanna i Ramsberg, som ju är himmelriket för katter, jämfört med Varberga i Örebro. Det är inte så lätt att omplacera vuxna katter, de har fått sina vanor och kan ha svårt att anpassa sig till nya miljöer. Lille Nemo var dock så ung att det inte var några problem.

Nemos förra matte undrade om jag kunde tänka mig att ta emot även Titus, som vantrivdes i Örebro. Han kom två månader senare och fick det jobbigt med Nemo. Han hade nämligen fått eget revir och ville inte dela med sig. Han var riktigt dum mot Titus, mänskligt sett. De har så småningom hittat sina roller, Titus gav inte efter och nu tror jag de känner sig likvärdiga.

  Tassa busar gärna med Nemo. De biter varandra. Titus och Nemo. De är mycket avvaktande mot varandra här.

Nemo vill gärna följa med när jag går på promenad med hundarna. När vi sedan går tillbaka så väntar han någonstans efter vägen och följer med hem igen. Titus har också börjat följa med på promenad ibland. Han vill gärna gå ut när det är vackert väder, annars ligger han helst inne.

  Nemo på katternas matplats. De måste ha den på arbetsbänken för att inte hundarna skall ta deras mat. Titus är en otroligt kelig och fin katt.

Jag läste nyligen att "hundar har ägare, katter har personal", det ligger något i det tycker jag, framför allt när det gäller Nemo. Han är verkligen "kapten" här. Han pekar med hela tassen, skönt att han låter mig bo här.

2006-05-25 Mona Westerlund  m.westerlund@telia.com   http://web.telia.com/~u58115484 Senast uppdaterad 2007-02-09